Woontoren Nova

Woontoren Nova

Woontoren Nova

Woontoren Nova

Woontoren Nova

Woontoren Nova

Woontoren Nova

Woontoren Nova

Dynamische stadswijk in het groen. aan de haven.
Aanmelden

183 ruime appartementen, waarvan 65 middendure huurappartementen, en 139 overdekte parkeerplaatsen. Dat is woontoren ‘Nova’.

De kop van de jachthaven

Maanplein. De nieuwe en bruisende stadswijk op de Binckhorst in Den Haag. Hier ontwikkelt Borghese de woontoren Nova fraai gelegen op de kop van de jachthaven. Perfect passend in de omgeving, maar toch weer uniek in gebruik van materiaal en kleur. Met 183 ruime appartementen, waarvan 65 middendure huurappartementen, en 139 overdekte parkeerplaatsen. Maar ook met een stijlvolle en levendige plint waar ruimte is voor diverse commerciële voorzieningen, passend bij de bewoners.

Nova is een ontwikkeling van Borghese Real Estate en COD en wordt gebouwd met hoogwaardige materialen en uiteraard voldoet Nova met een EPC van 0,2 aan alle duurzaamheidsnormen.

Groene omgeving

In een groene omgeving als de Binckhorst draagt Nova graag een steentje bij. Met nestkasten voor vogels en vleermuizen. Met een mos-sedumdak, groene gevel en een terrein vol inheemse, bloeiende planten voor de vele insecten.

Specificaties

Locatie
Maanplein, Den Haag
BVO
19.200 m²
Woningen
183
Commerciële ruimte
599 m²
Parkeerplaatsen
139 (overdekt)
Ontwikkelaars
Borghese Real Estate en COD
Architect
TConcept en Inbo
Aannemer
Pleijsier Bouw
Constructeur
Zonneveld Ingenieurs
Bouwfysica en Planologie
LBP Sight
Installatieadvies
Bureau 1232
Landschapsarchitect
Deltavormgroep

Met enthousiasme delen we mee dat de lancering van de nieuwe projectwebsite binnenkort plaatsvindt. Hierop vind je gedetailleerde informatie over zowel het project als de appartementen. Zodra de website live is, ontvang je van ons nader bericht.

In de tussentijd staan we klaar om al je vragen te beantwoorden en meer te vertellen over ons project. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via T: +31 (0)85 303 28 52 of info@uppmark.nl. Bedankt voor je interesse en vertrouwen in ons project.

Bouwupdates

Lees hier meer over de voortgang van woontoren Nova.

Mei 2023

De laatste vloer is inmiddels gestort en daarmee is het constructieve casco van de toren gereed. Er wordt nu volop gewerkt richting het hoogste punt (afmaken van de kroon) en het ontwerp wordt steeds zichtbaarder.

De afbouw loopt al een tijdje, maar het pand gaat nu ook echt richting volledig wind en waterdichtheid, waarna de volledige afbouwtrein kan gaan lopen en in de volgende versnelling kan. Wij zijn dan ook erg trots met hoe het e.e.a. in de bouw uitpakt.

Maart 2023

Met nog ongeveer 20 meter te gaan is het hoogste punt in zicht. Op een hoogte van 55+ meter, en daarmee de 16de verdieping, worden momenteel de prefab wanden geplaatst.

Daarachteraan wordt een start gemaakt met de installaties, die grotendeels worden verwerkt in de vulvloeren. Deze vulvloeren worden daarna dichtgestort, waarmee een aanvang is gemaakt op de 12deverdieping.

Na het gereedkomen van de vulvloeren worden de binnenwanden geplaatst en afgewerkt. De wanden op de 9de verdieping zijn gereed en de afwerking daarvan is aangevangen op de 5de verdieping.

Daarnaast is de parkeerkelder voor de heft gereed en is de nuts bezig met het aanleggen van de stadverwarming.

 

Februari 2023

De bouw vordert in rap tempo en de inmiddels worden de wanden van de 13de verdieping geplaatst. Elke zeven dagen wordt een nieuwe verdieping gerealiseerd. Voor de parkeerkelder wordt de ingang aan de Maanpleinzijde afgerond. De ruwe afbouw is in volle gang, waar de werkzaamheden nu op de 7de verdieping zijn aangevangen. Daarnaast is ook een start gemaakt met het stucwerk en het tegelwerk van de badkamers op de eerste verdieping.

 

Oktober 2022

We maken mooie stappen in het project Nova Den Haag. Ondertussen zijn we volop bezig met de opbouw van het casco én een groot deel van de gevel. De montage van de elementen wordt verzorgd door Gejamont. Zij monteren zowel de casco elementen van Bestcon als de sandwichgevelelementen van Hibex. De eerste drie verdiepingen van het gebouw zijn inmiddels klaar en het bouwteam is alweer bij de vierde verdieping aangekomen. Aan de achterzijde van het gebouw wordt tegelijkertijd verder gewerkt aan de aangrenzende parkeergarage.

 

Mei 2022

De parkeergarage vordert gestaag. Funderingen, vloeren en betonwanden worden gestort.

Tevens is gestart met de fundaties van de woontoren Nova. We beginnen op het diepste punt: de liftput.

Maart / April 2022

De keldervloer van de parkeergarage wordt gestort op woensdag en donderdag 13 en 14 april. Informatie per brief is verstrekt aan bewoners van de omliggende gebouwen. Alle 360 funderingspalen zijn gereed. De laatste paal is woensdag 6 april gemaakt.

Er wordt aangevangen met het betonwerk van de toren.In diverse betonfabrieken wordt het gebouw inmiddels in delen gemaakt. Zie foto rechtsonder van gevelelementen welke vanaf augustus/september op de bouw worden gemonteerd.

 

Februari 2022

It’s time. De bouw van Nova op het Maanplein in Den Haag is gestart! We hebben met alle betrokkenen feestelijk stilgestaan bij dit mooie moment. Alle partners, van harte gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal en voor de Pleijsier Bouwers: veel succes!

 

Januari 2022

Maandag 10 januari 2022 is de bouw officieel gestart met het aanbrengen van de eerste funderingspalen. De verwachting is dat deze werkzaamheden tot eind maart duren. Het grondwerk voor het aanbrengen van de funderingen start begin februari. Aansluitend gaan we de palen snellen (om op onderkant fundering uit te komen) en vervolgens starten we met het betonstorten van de funderingen.

 

December 2021

De komende weken gaan we bezig met het verder inrichten van de bouwplaats. Het terrein wordt in gereedheid gebracht voor de boorstelling die vanaf begin 2022 zal gaan beginnen met het boren van de funderingspalen.

 

November 2021

We ronden gedurende november de laatste werkzaamheden af met betrekking tot de sloop van het pand. De grote sloopkranen en puinbreker zullen plaatsmaken voor een graafmachines. Het binnenterrein van Maanplein zullen we gaan richten als bouwterrein en de omgeving hierbij voorzien van afzettingen. We leggen bestaande leidingen in het terrein om, om deze alvast voor te bereiden op het toekomstige project. Aan het einde van de maand zal het bouwterrein voor een groot deel zijn ingericht.

 

Oktober 2021

Het pand is constructief boven de grond nu volledig gesloopt. De grote bult met puin geeft nog aan waar het pand heeft gestaan. Deze bult met puin zullen we gaan breken tot we puin over houden dat we kunnen weergebruiken voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen. Nadat we ruimte hebben gecreëerd door de afvoer van deze puin zullen we de fundering die nog in de grond zit gaan slopen. Tegen het einde van de maand gaan we starten met de aanleg van het bouwterrein voor de nieuwbouw.

 

 

September 2021

Het slopen van het bestaande pand TP12 is in volle gang. Deze maand zullen we de constructieve sloop van het pand gaan uitvoeren. Dit houdt in dat de binnenkant van het pand in middels is leeggehaald en dat we nu de buitenmuren en de betonnen binnenwanden gaan slopen. De verwachting is dat tegen het einde van de maand het gebouw geheel is gesloopt. Daarna zullen we starten met het breken van het puin dat van het pand afkomstig is.

Aanmelden

Mer het onderstaande formulier kunt u zich aanmelden voor Nova. We houden u dan op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.